MOBIUS Institute – Rezgésanalízis

Learn - Tanuld meg!

Tanulást segítő termékek
Számítógépes DVD termékek a rezgésanalízis oktatásához, a tengely beállításhoz és helyszíni kiegyensúlyozáshoz.
 

Try - Próbáld ki!

Tanulást segítő termékek
Számítógépes DVD termékek a rezgésanalízis oktatásához, a tengely beállításhoz és helyszíni kiegyensúlyozáshoz.
 

Apply - Alkalmazd!

Tanulást segítő termékek
Számítógépes DVD termékek a rezgésanalízis oktatásához, a tengely beállításhoz és helyszíni kiegyensúlyozáshoz.
 

További információk és Ajánlatkérés

 

Tényekről röviden

Az iLearnVibration lehetővé teszi a tanulást lépésről lépésre az Ön munkahelyén vagy otthon. Az iLearnVibration lefedi az alap és a középszintű elemzői képzést. Elkezdheti az abszolút alapoknál haladva a legösszetettebb részekig. Animációk, interaktív szimulációk és ellenőrző kérdések használatával az iLearnVibration megkönnyíti a rezgésanalízis elsajátítását. Az iLearnVibration installálható PC-re, tehát nincs szükség Internet kapcsolatra, vagy elérhető a „iLearn-online” Learning Portálon, vagyis nem szükséges installálni. Nagyobb szervezetek vásárolhatnak licencet a Mobius portáljára vagy az iLearnVibration installálható a saját oktatási Menedzsment Rendszerekbe. A következő nyelvek lehetségesek: Angol, Spanyol és Kínai.

iLearnVibration [Standard]

Azok számára, akiknek szükségük van a rezgéselemzés, az állapotmonitorozás és a karbantartási gyakorlat megalapozására, az iLearnVibration egy ideális eszköz. Az iLearnVibration kézen fog és megtanítja az abszolút alapokat. Az oktatási anyag feltételezi, hogy Ön teljesen kezdő a rezgéselemzés terén és szüksége van annak megértésére, hogy miért kell rezgésmérést végezni, milyen összefüggés van a gép rezgése és állapota között, mi a különbség az időjel és a spektrum között, stb. A szoftver egy nagyléptékű képet is ad arról, hogy miért fontos az állapotfüggő karbantartás (PdM – Predictive Maintenance) és az általa biztosított megbízhatóság növekedés és karbantartási költség csökkenés, valamint az állapot felügyelő technológiák hogyan használhatók a gépek egészségének meghatározásához. A szó szoros értelmében a nagyvilágon több ezer ember tanulta meg a rezgéselemzést és szerzett minősítést az iLearnVibration alkalmazásával.

iLearnVibration [Professional]

A meglévő iLearnVibration [Standard] szoftver frissíthető, tovább fejleszthető [Professional] verzióvá megvásárolva az iLearnVibration [ProPak]-ot. Az újonnan történő vásárlás esetén csak ki kell választani az iLearnVibration [Professional]-t ami sok modult tartalmaz a magasabb szintű tanuláshoz és képességekhez: a Test Rig egy virtuális hiba szimulátor, amely az elemző szaktudásának növelése érdekében került kifejlesztésre és mérési tapasztalatokat biztosít. Kiválaszthatunk géphibákat, módosíthatjuk azok súlyosságát, kiválaszthatunk különböző mérőpontokat és mérési irányokat megszerezve ugyanazokat a mérési és jel vizsgálati tapasztalatokat, mint általában egy klasszikus rezgésdiagnosztikai oktatáson egy tanteremben. Esettanulmányok (Case Histories) állnak rendelkezésre a virtuális gépek könyvtárban valódi rezgésadatokkal melyek átjátszhatók egy rezgésanalizátorba és tovább elemezhetők az Ön saját maga által használt rezgéselemző szoftverrel. A jel (Signals) modul egy virtuális jelgenerátor és spektrum analizátor, amelyet az alap és a haladó jelvizsgálatokhoz fejlesztettünk ki. A Géphiba és Alarm (Machine Faults Alarms) modul tartalmaz egy gépcsoport, vagy gépláncolat szimulátort amelyet azért fejlesztettünk ki, hogy megtanítsa a kapcsolatokat a komplex gépek felépítése és a gerjesztési frekvenciák között.

További részletek

A sikeres rezgésanalízis kulcsa a tudás és a tapasztalat, és az iLearnVibration mindkettőt szolgálja.  De nem elég egyetlen képzési kurzust elvégezni. Folyamatos tréningre van szükség, és szüksége van mindenkinek egy jó referencia tárra és annak gyors elérésére. Ügyfeleink többsége előveszi a tréning modult újra és újra, többnyire hetente használva a rendszert, vagy még gyakrabban. A rezgésanalízis a géphibák detektálásának és diagnózisának, a hibák természetének és mértékének meghatározásához nagyon hatékony módszerre, de sok tudást igényel. Kezdve azzal, hogy az érzékelőket hova kell felszerelni, egészen addig, hogy mit jelentenek az „oldalsávok” több szó kifejezés, technika és koncepció van, amit meg kell érteni. Szerencsére a mi termékünk lefedi az összes témakört amire szüksége van, mégpedig olyan előadásanyagokkal, melyek hatékonyak. Az iLearnVibration használatakor semmit nem kell elolvasni,  csak hátra kell dőlni a fotelban és figyelni, ahogy az oktatórendszer képről képre ugrik és felolvassa az anyagot az Ön számára. Az anyagban több helyen előfordulnak 3D-s animációk és kiváló szimulációs/demonstrációs programok, melyek megkönnyítik az információk megértését (és érdekessé teszik a tanulást). A mi kurzusunk segít javítani az Ön szaktudását a mérések, az analízis és a diagnosztika területén.

Licence

Az iLearnVibration licence személyhez kötött. Csak egy személy tudja elérni a számlát (account). Ha további embereknek van szükségük tréningre, akkor további jogosultságot kell vásárolni.

Számítógépes verzió

A tréning rendszert többféle módon lehet szállítani. Installálható felhasználó számítógépére vagy elérhető Interneten. A tréning rendszert könnyű installálni, és akkor is lehet használni, ha nincs Internetelérés, és gyorsan elérhető a tartalom. További licenceket kell vásárolni és elérhető lesz a rendszer más egyedi számítógép vagy több számítógép által. Az oktató rendszert CD-n szállítjuk egy hardver kulccsal amit installálni kell azokra a számítógépekre, melyeken használni akarjuk a szoftvert.

Online

Egy egyedi felhasználó (single user) számára Internet elérés esetén biztosítunk egy felhasználói számlát (account) a Mobius Oktatási Rendszerében (Training Management System). Különböző időtartamra lehet vásárolni számlát (account). Azok számára, akik regisztrálnak a Mobius Nyílt Osztálytermébe (Public Classroom) vagy egy helyszíni kurzusára, biztosítjuk a számla elérését a regisztráció idejétől 6 hónapig külön térítés nélkül a kurzus befejezését követően.

iLearn-online Learning Portal

A Mobius fel tud állítani egy specifikus portált egy szervezet számára megbizonyosodva arról, hogy a szervezet nagy biztonságú hálózattal rendelkezik. A Mobius egy speciális domaint hoz létre az Önök szervezete számára, pl. http://azönszervezete.ilearn-online.com. A portál több fiókot (account) tartalmazhat, és a menedzserek ellenőrizhetik a felhasználók előmenetelét és a kérdésekre adott válaszaikkal elért pontszámokat.

Az árazás két módon valósulhat meg:

  1. Előre meghatározhatjuk a fiókok (account) számát. További felhasználói fiókokat  is lehet vásárolni  bővítés esetén.
  2. A felhasználó hozhat létre új fiókokat a szükségletei szerint, és a Mobius negyedéves alapon nyújtja be a számlát a létrehozott új fiókok (account) alapján.

 

Learning Management System

Néhány vállalat hálózatából nem érhető el az Internet. Ebben az esetben mód van arra, hogy az iLearnVibration tartalmát hozzá adjuk a cég Oktatási Rendszeréhez. Az ár a felhasználók számától vagy a nyitott rendszerek számától függ. A számlázás negyedévente történik az új felhasználók figyelembevételével.

Rendszerrel szembeni követelmények

           On-line és iLearn-online Learning Portal

Internet Explorer, Firefox, Safari támogatott. A java-t engedélyezni kell és a Flash-t installálni kell.

           Számítógépes verziók

Az iLearnVibration-nak szüksége van CD olvasóra, hangkártyára és hangszórókra és a képernyő felbontás legyen  legalább 1024x768, vagy jobb.

Learning Management System

Az iLearnVibration leckék  és ellenőrző kérdések SCROM és AICC kompatibilisek.